(recept
si oblíbilo 162 návštěvníků)
Skořicové cukroví mačkané lisem na česnek
Potřebné ingredience
Těsto:100g moučk.cukru,250g hl.mouky, 200g másla, 1vejce, 2 sáčky vanilk.cukru, 2 sáčky kakaového pudinkového prášku, 1,5-2lžíce mleté skořice, moučkový cukr smíchaný se skořicí na posypání.
Postup přípravy
Těsto nemusí odpočívat, je lepší aby nebylo z lednice, pak se lépe protlačuje. Z jednoho naplněného lisu vytvoříme jednu hromádku. Já jsem to vždy točila jak zmrzlinu. Pečeme při 160°C cca 9minut. Ještě horké sypeme směsí na posypání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
10. 12. 2015, 11:15
vyzkouším
kymama
(upraveno)
9. 12. 2015, 20:04
Moc dobré, děkuji za recept. Syn miluje skořici a je alergik na ořechy a toto je přímo pro něj a moc chutnají nejen jemu. Dávala jsem Bio extra čokoláda pudinky a je to moc dobré, jemné a hodně čokoládové . Asi budu muset dělat ještě jednu várku, neboť do vánoc nevydrží
SisaMo
(upraveno)
7. 12. 2015, 13:28
Dobrý den, ráda bych letos vyzkoušelo tento recept a zajímalo by mě, jestli je potřeba cukroví nechcat nějaký dne uležet. Našla jsem totiž totožný recept na netu a bylo u něj uvedeno: "nechat 14 dnů odležet". Peču vždy pár dnů pře štědrým dnem a vím, že nechat uležet 14 dnů by u nás neprošlo .
Verusle
(upraveno)
2. 12. 2014, 19:26
Výborný recept, dnes jsem vyzkoušela a povedlo se děkuji
hantonie
(upraveno)
7. 11. 2014, 16:14
Dnes jsem vyzkoušela a výýýbornééééé. Neměla jsem čokopudink a nechtěla jsem k vanilkovému dávat kakao, tak jsem dělala jen z vanilkového. JSOU SUPER díky Petra
terezaivana
(upraveno)
5. 11. 2014, 16:38
dobrý den, jsem opravdu lenoška.. tak se chci zeptat jestli myslíte, že by to šlo vytlačit jako například perníčky? děkuji
turnik
(upraveno)
17. 12. 2013, 20:25
výborné
chucky 1111
(upraveno)
17. 12. 2013, 17:19
Tak to musím vyzkoušet
šamotka
(upraveno)
14. 12. 2013, 22:12
Už mám taky poprvé hotové. Malinko jsem zápasila s tím lisem, bo mi těsto utíkalo okolo, ale chuťově jsou výborné, takže určitě budu dělat i dále. DÍKY ZA RECEPT.
evvina
(upraveno)
26. 11. 2013, 12:38
Něco úžasného, opravdu perfektní. Dnes jsem je zkusila z poloviční dávky a věřím že do Vánoc je budu dělat z dvojnásobné dávky.
PavliBP
(upraveno)
9. 1. 2013, 15:24
tak já nevím, jestli jsem udělala něco špatně, ale byl v tom hrozně cítit ten pudinkový prášek a to mi tedy vůbec nejelo, bylo to, jako bych jedla škrob takže jsem je nakonec vyhodila
pbuck
(upraveno)
8. 12. 2013, 12:56
@PavliBP
Měla jste to NEDOPOČENÉ. Po 9min v troubě jsem to vyndala a mělo to práškovou chuť, tak jsem to dala ještě na 3min dopéct a bylo to akorát. Výborné, musím dělat další várnku, první zmizela ještě za tepla! Opravdu chutnají jako esíčka. Nebojte se práškové chuti, stačí vychytat čas pečení, který se troubou od trouby liší, a jsou vynikající! Děkuji za recept P.S. Udělala jsem bobky přes mačkátko a placičky - kulička, která se rozklepne paličkou na maso a vznikne krásný vzorek, vypadají pak jako sušenky z krámu
PavliBP
(upraveno)
17. 12. 2013, 16:50
@pbuck
Moc děkuji, zkusím tedy nechat déle péct , snad se podaří
Michala28
(upraveno)
22. 1. 2013, 17:24
@PavliBP
tak to opravdu nevím. Asi jsem se Vám netrefila do chuti.
Aluch
(upraveno)
7. 1. 2013, 19:26
děkuji za recept .......sice je po svátcích, ale určitě vyzkouším
Marsha5
(upraveno)
7. 1. 2013, 18:36
Tak jsem také letos vyzkoušela a nemá to chybu, opravdu to chutná jak esíčka. Každý kdo ochutnal byl z tohoto cukroví unešen.
Kamis1
(upraveno)
6. 1. 2013, 17:40
Skvělý nápad
terany
(upraveno)
18. 12. 2012, 14:25
Dneska jsem dělala a je super
Michala28
(upraveno)
19. 12. 2012, 8:01
@terany
To jsem moc ráda. Krásné Vánoce
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 12. 2012, 22:24
Bezva nápad.
XLenkaX
(upraveno)
16. 12. 2012, 21:37
dnes jsem dopekla...celá rodina jsme se shodla, že chutnají jako esíčka
Michala28
(upraveno)
18. 12. 2012, 13:09
@XLenkaX
Děkuji
Žanda shop
(upraveno)
16. 12. 2012, 18:36
Skvělý recept s výborným nápadem, neznala jsem
mirkaberkys
(upraveno)
15. 12. 2012, 22:10
Tohle cukroví jsem dělala už loni, jen jsem spodek cukroví dala do čokoládové polevy. Výborná záležitost.
denik09
(upraveno)
15. 12. 2012, 20:06
Dobry vecer muzu se zeptat jak to maslo musi byt ,jestli se musi rozehrat,nebo musi byt pri pokojove teplote.